Info

Ukebrev uke 21

Uke 21

Da var nok en kort mai-uke omme. Neste uke er, mot normalt, en vaskeekte fullengder på hele fem dager, og her kommer informasjon om det som skjer:

Meny:

Mandag: Risgrøt
Serveres med sukker, kanel og smør.

Tirsdag: Pizza
Toppinger: Vegetar, pepperoni, pølse, tacokjøttdeig og skinke

Onsdag: Fiskelasagne
serveres med salat og nystekte hvitløksbagetter

Torsdag: Falsk pasta carbonara vegetar
Serveres med salat og nystekte rundstykker

Fredag: Ostesmørbrød

1. – 4. trinn:
Fra og med neste uke og frem til sommerferien kommer vi til å jobbe en del med å identifisere planter som vi finner og som finnes i nærmiljøet. I norsk skal vi ha fokus på overskrifter; også her fortsetter vi frem til sommerferien med å jobbe med touch-metoden. I matte skal 1. – 2. bruke PC til å tegne kvadrat, rektangler og sirkler, og 1. – 4. skal jobbe med målinger og desimaltall.

Minner igjen på at de i 1. og 2. skal lage tidslinje over eget liv og trenger bilder.
/Karolina

 

Om det blir fint vær i gym-timene blir det ute-gym på fotballbanen.
/Wendy

 

5. – 7. trinn:
I o-fag-prosjektet skal barna finne ut mer om Norgeshistorien: Hva skjedde på Eidsvoll i 1814?

På torsdag den 25. mai skal 7. trinn elevene fra ØTM på besøk til Trysil Montessoriskole i Plassen. Yngve skal kjøre barna til Plassen kl. 8.30 og barna er tilbake på Østby til vanlig tid. Elevene får mat på skolen i Plassen denne dagen. 

I matematikk skal barna jobbe mye med regnefortellinger (tekstoppgaver i matematikk). 
/Wendy

Kunst og håndverk 1.-4. trinn:

Denne uken her skal vi prøve å få ferdig insektshotellene som vi begynte på i uke 18. Mange har kommet langt i byggingen, og mangler bare å innrede hotellene sine. Etterhvert er planen å sette de opp på egnede steder rundt omkring.

Alex

 

Kodeklubben:

Onsdag 22. mai får vi besøk av «Lær kidsa koding Hedmark». De vil gjerne se hva vi gjør og se om de kan bidra med noe. 

Susanne

 

 

Annet:

* Jeg vil gjerne minne om informasjonen i forrige ukebrev om teaterturen. Samtidig må jeg komme med en liten korrigering: Jeg skrev at ingen fra skolen blir med, men dette stemmer ikke. Susanne blir med på teaterturen som representant fra skolen.

 

GOD (LANG)HELG!

 

Yngve Skarpsno Westby
Rektor
Østre Trysil Montessoriskole
Telefon arb: 951 40 829

Ukebrev uke 20

God dag! Her følger informasjon for uke 20. Det er forholdsvis mange beskjeder denne gangen, så vennligst les nøye.

 

Meny:

Mandag: Brødskiver
Tirsdag: Taco
Onsdag: Fiskepinner med potetmos og salat
Torsdag: Pastasalat. Serveres med nystekte bagetter
Fredag: Fri

1. – 4. trinn:

Temaet for neste uke er, ikke overraskende, 17. mai! Det blir i det hele tatt fokus på grunnlovsdagen og ymse forberedelser til feiringen.

 

1. - 2. trinn: Her mangler vi fortsatt bilder til tidslinjer fra flere, så det er fint om vi kan få de inn snarest. Hvis dere ikke får ordnet det, er det fint om dere gir beskjed.

 

4. – trinn jobber videre med sine individuelle prosjekter.

 

Det blir ingen gym for 1. – 4. trinn på onsdag grunnet orienteringsdagen. Husk gode uteklær på onsdag!

 

/Karolina

 

5. – 7. trinn:
Neste uke jobber vi videre med bie-prosjektet. Hva skjer i verden hvis biene dør ut? Hva hvis færre planter blir pollinert? Hvordan kan vi hjelpe biene?

Vi jobber også videre med orientering: kartsymboler, karttegning, målestokk, kompass og fra bilde/flyfoto til kart. På onsdag skal vi teste ut alt vi har lært i naturen rundt skolen. Da skal vi nemlig ha orienteringsdag hele dagen. Husk gode uteklær!

I uke 21 skal 7. trinn besøke elevene fra 7. trinn på Trysil montessoriskole i Plassen. Vi ordner med skyss. Datoen kommer!

/ Wendy

Annet:

* «Hold Trysil rent»-aksjonen ble utsatt grunnet vinterens siste krampetrekning. Derfor skal vi i stedet ut og rydde mandag 13. etter lunsj! Da blir det forhåpentligvis rent og pent her til 17. mai.

 

* Vårrengjøringen fortsetter på tirsdag: Da skal vi koste asfalten og rake plenen på skolen. Vi setter veldig pris på om dere som har raker kan sende disse med barna, siden det viser seg at skolen stiller ganske dårlig på rake-fronten.

 

* I dag ble fakturaene for frukt og lunsj for mars og april sendt ut (litt forsinket, beklager det). Dersom dere ikke har mottatt denne, vennligst si ifra så fort som mulig.

 

TEATERTUREN:

Fredag 14. juni er datoen for årets teatertur. Det er kjøpt inn billetter til teaterstykket «Mio, min Mio» på Oslo Nyes scene «Trikkestallen» (Adr: Torshovgt. 33) klokken 18:00.

Det er også booket en opplevelsesdag i og rundt Eidsvollsbygningen tidligere på dagen. Mellom besøket på Eidsvoll og teaterforestillingen blir det selvsagt mulighet til å tusle rundt i hovedstaden og kose seg.

 

Bussen drar fra skolen klokken 07:30. Merk tidspunktet! Bussen er tilbake cirka klokken 22:30.

 

Skolens ansatte har planleggingsdag denne dagen, og kommer følgelig ikke til å være med på turen. Vi er derfor avhengige av dere foresatte for å få gjennomført turen. Det er bestilt inn 30 ekstra teaterbilletter, så her er det mulig å reise flere voksne per barn.

 

Det koster 500 kroner per voksen for buss-, teaterbillett og inngang på Eidsvoll. Dette faktureres sammen med matpengene for mai og juni. Meld fra til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. om dere skal være med eller ikke. Skolen dekker turen for elevene.

 

Dersom dere selv ikke har anledning til å være med, må dere finne en annen voksen som barnet deres kan være med.

 ____________________________________________________

Til sist en liten oppfordring fra elevrådet: Vær obs på barnas språkbruk. Elevrådet mener det har vært en uheldig utvikling på dette feltet, i alle alderstrinn. Elevrådet rapporterer også om at enkelte elever har YouTube-kanaler hvor det legges ut innhold med mye ufin språkbruk

Hvilke sosiale medier barna har eller ikke har på fritiden skal ikke vi (skolen) legge oss opp i, men vi vil på generelt grunnlag oppfordre til at dere voksne involverer dere i hva som skrives, sies og publiseres i barnas digitale sfære.

 

Med det ønsker jeg alle en riktig god helg, og ikke minst en aldeles strålende 17. mai!


Med vennlig hilsen

Yngve Skarpsno Westby
Rektor
Østre Trysil Montessoriskole
Telefon arb: 951 40 829

Ukebrev uke 19

Meny uke 19

Mandag: Semulegrynsgrøt
Serveres med sukker, kanel og smør.

Tirsdag: Lasagne
Serveres med hvitløksbagetter og frisk salat

Onsdag: Laksetaco
Tacokrydret laks i wraps, servert med grønnsaker, salsa og rømme

Torsdag: Tomatsuppe
Serveres med nystekte rundstykker

Fredag: Pizza
Toppinger: Vegetar, peperoni, pølse, tacokjøttdeig og skinke

 

1. – 4. trinn:

Vi fortsetter å utforske og undersøke insektenes verden. Nå har vi også fått inn den flotte boka «Norges humler», så nå har vi mye spennende å kikke på!

 

5. – 7. trinn:
Neste uke skal 5.-7. trinn jobbe videre med orientering i matematikk og nettvettregler i o-fag/norsk. Også får vi besøk av brann og redningsvesen på onsdag. Da kan barna prøve seg på å slokke brann. Det blir en spennende uke! 

 

Kunst og håndverk 1. – 4. trinn:

Denne uken skal vi fortsette med insektshotellene som vi begynte med i forrige uke. Elevene fikk samlet sammen mye kvist og andre materialer fra skogen som vi kan fylle hotellene våre med. Planen for mandagen er at vi skal begynne å spikre sammen selve kassene til hotellet. Om mandagen så skal 4. trinn få undervisning i strikking sammen med Grete Bjørseth.

 

Annet:

* På torsdag er det «Hold Trysil rent»-aksjon. Da skal vi ut og rydde grenda (eller i alle fall skolen og omegn), så det blir rent og pent her til 17. mai.

 

* Tidligere i uka sendte jeg ut en e-post for å kartlegge hvilke elever som er tilstede på 17. mai. Jeg setter pris på om de som ikke har svart kan gjøre det snarlig.

 

* Som tidligere nevnt, kommer helsesøster i løpet av mai til å ha et opplegg med barna om egen kropp, rettigheter og grensesetting. Jeg legger ved et lite informasjonshefte med foreldretips om hvordan snakke med barn om disse temaene.

 

* I disse mai-dager med mang en rød dag, ønsker jeg å minne om at alt fravær skal søkes om på forhånd. Søknader på inntil tre skoledager sendes til kontaktlærer via e-post, mens skolens søknadsskjema benyttes ved alle typer ønsket fravær utover tre skoledager.

I privatskoleloven § 3-13 står det «Når det er forsvarlig, kan skolen gi den enkelte eleven i grunnskolen permisjon i inntil to uker.» Det betyr at eleven ikke har rett til permisjon fra undervisningen, men at skolen kan gi fri dersom det vurderes som forsvarlig.

 

 

Med det ønsker jeg alle en riktig god helg!


Med vennlig hilsen

Yngve Skarpsno Westby
Rektor
Østre Trysil Montessoriskole
Telefon arb: 951 40 829

Elevaften

Elevaften arrangeres som vanlig nå på høsten, og datoen er satt til fredag 9.november fra kl 17.00-20.00(pluss opprydding etterpå, siden det er fredag, setter vi pris på om så mange som mulig hjelper til med opprydding). Det er jo slik at vi er litt avhengige av at dere foreldre stiller opp. Dette blir definitift tidenes elevaften, så vi stter pris på all hjelp vi kan få, og skulle gjerne hatt 3-4 foreldre fra 6. -7. klasse som kan være med (så det kan rullere litt). Det trengs også 2-3 kaker som vi kan selge(eleven kan gjerne være med å lage dem hjemme :) ). Send meg en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. med hva dere kan bidra med innen uka er omme, så jeg får satt opp en timeplan.
 
 
//Susanne

Ukebrev uke 44

NB!

Det er ikke svømming neste uke ettersom svenskene har ferie og det er fullt i bassenget på Radisson.

 

Ukebrev uke 44.pdf

 

 

Anna

Hva skjer?

MAY
30

JUN
4
04.06.2019 11:10 - 11:30
Elevråd

JUN
6
06.06.2019
Sykkeldag

JUN
10
10.06.2019
2. dag pinse

JUN
12
12.06.2019 15:00 - 17:00
ØTM café

JUN
12
12.06.2019 15:00 - 18:00
Prosjektkveld

JUN
14
14.06.2019
Teatertur

JUN
17
17.06.2019
Idrettsdag

JUN
17
17.06.2019 11:10 - 11:30
Elevråd

JUN
18
18.06.2019
Kvannbekksetra

Ukens Meny

 

Uke 21

Mandag: Risgrøt
Serveres med sukker, kanel og smør.

Tirsdag: Pizza
Toppinger: Vegetar, peperoni, pølse, 
tacokjøttdeig og skinke

Onsdag: Fiskelasagne
serveres med salat og nystekte hvitløksbagetter

Torsdag: Falsk pasta carbonara vegetar
Serveres med salat og nystekte rundstykker

Fredag: Ostesmørbrød

 

Uke 22

Mandag: Brødskiver

Tirsdag: Spaghetti med kjøttboller
Serveres frisk salat

Onsdag: Fiskekaker
Serveres med kokte poteter, agurksalat og remulade

Torsdag: Fri

Fredag: Fri