bilde av mat

På Østre Trysil Montessoriskole serveres det lunsj til elevene hver dag, i tillegg til at elevene har tilgang på knekkebrød og oppdelt frukt hele formiddagen. Studier gjort ved norske skoler viser også at barna blir mindre slitene og jobber bedre, når de får servert mat på skolen (forskning.no).

Fra høsten 2018 tilbyr vi også frokost fra kl 07.30. Dette er dagens viktigste måltid, og gjør at elevene blir mer opplagte og forkuserte. Med en hektisk hverdag, kan det være fint at elevene kan spise frokost på skolen. 

Maten er så langt det går økologisk, og laget fra bunn av. Vår flinke medarbeider Susanne Bergsmark har hovedansvaret for maten, og komponerer hver uke de fortreffeligste matretter.

Ukens meny

Ukens meny er godt sammensatt og inneholder fisk hver uke. Torsdager er Vegetabilsk dag, og det blir servert gode grønsaksretter som elevene elsker.

Som en del av Mat og Helse faget, er elevene med når maten lages. Dette er et populært tiltak, og elevene lærer mye om matlaging og gode hygienerutiner på kjøkkenet.

Dersom en elev har matallergier eller matintoleranser tas dette selvfølgelig hensyn til. Eleven får da en egen matrett, eller matretten som lages, blir tilpasset i forhold til allergien/intolleransen.

 

I henhold til montessoripedagogikken, skal elevene ha mulighet til å jobbe uforstyrret i lang tid. Det er derfor en 3 timers økt på formiddagen før lunsj og friminutt. Mens elevene jobber har de mulighet for å ta seg litt pauser, dersom de føler behov for det. Elevene har i den forbindelse noe som kalles snactable i klasserommene. Her står det framme oppdelt frukt, knekkebrød, smør og vann. I tillegg har de eldste elevene tilgang på usøtet te og koffeinfri kaffe.

Bilde av to elever ved snacktable