På Østre Trysil Montessoriskole blir alle elever tilbudt oppdelt frukt og grønt hver dag. Dette såkalte "snacktable" er tilgjengelig for elevene under dagens formiddagsøkt, slik at elevene kan ta seg en kort pause og få litt påfyll når de kjenner at de trenger det.  
 
Elevene har selv med matpakke til lunsjen, som inntas i fellesskap i skolens kjøkkenområde. Det vil også være anledning til å oppbevare matpakken i kjøleskap frem til matpausen. I tillegg vil det være mulig å varme medbrakt mat i mikrobølgeovn, toastjern og brødrister. I lunsjen blir det servert melk og vann.
 
Daglig servering av frukt og melk koster kroner 190 per barn per måned. Foresatte med mer enn ett barn på skolen vil få søsken-rabatt. Dette faktureres enten månedsvis eller kvartalsvis, avhengig av foresattes ønske. Prisen vurderes regulert hvert halve år for å speile faktisk utgifter knyttet til innkjøp.
 
Fra høsten 2018 tilbyr vi også frokost fra kl 07.30. Dette er dagens viktigste måltid, og gjør at elevene blir mer opplagte og forkuserte. Med en hektisk hverdag, kan det være fint at elevene kan spise frokost på skolen. 

Maten er så langt det går økologisk, og laget fra bunn av. Vår flinke medarbeider Susanne Bergsmark har hovedansvaret for maten, og komponerer hver uke de fortreffeligste matretter.

En gang i uken blir det servert et godt sammensatt måltid, som elevene er med på å tilberede. 

Som en del av Mat og Helse faget, er elevene med når maten lages. Dette er et populært tiltak, og elevene lærer mye om matlaging og gode hygienerutiner på kjøkkenet.

Dersom en elev har matallergier eller matintoleranser tas dette selvfølgelig hensyn til. 

Bilde av to elever ved snacktableI henhold til montessoripedagogikken, skal elevene ha mulighet til å jobbe uforstyrret i lang tid. Det er derfor en 3 timers økt på formiddagen før lunsj og friminutt. Mens elevene jobber har de mulighet for å ta seg litt pauser, dersom de føler behov for det. Elevene har i den forbindelse noe som kalles snactable i klasserommene. Her står det framme oppdelt frukt, knekkebrød, smør og vann. I tillegg har de eldste elevene tilgang på usøtet te og koffeinfri kaffe.