Maten er så langt det går økologisk, og laget fra bunn av. Vår flinke medarbeider Susanne Bergsmark har hovedansvaret for maten, og komponerer hver uke de fortreffeligste matretter.
En gang i uken blir det servert et godt sammensatt måltid, som elevene er med på å tilberede.
Som en del av Mat og Helse faget, er elevene med når maten lages. Dette er et populært tiltak, og elevene lærer mye om matlaging og gode hygienerutiner på kjøkkenet.
Dersom en elev har matallergier eller matintoleranser tas dette selvfølgelig hensyn til.
I henhold til montessoripedagogikken, skal elevene ha mulighet til å jobbe uforstyrret i lang tid. Det er derfor en 3 timers økt på formiddagen før lunsj og friminutt. Mens elevene jobber har de mulighet for å ta seg litt pauser, dersom de føler behov for det. Elevene har i den forbindelse noe som kalles snactable i klasserommene. Her står det framme oppdelt frukt, knekkebrød, smør og vann. I tillegg har de eldste elevene tilgang på usøtet te og koffeinfri kaffe.